Barnfotografer

Hos oss kan du hitta en bra barnfotograf men söker du enbart inspiration och tips kan vi hjälpa dig även med detta! Har du själv bestämt dig för att fotografera dina barn? Tålamod är viktigt, stressa inte fram något. Ett vanligt nybörjarmisstag är att man kapar bilderna fel när man fotograferar, så tänk efter vad du vill få med på bilden – ofta är det roligare att se barnen i närbild snarare än för mycket av bakgrunden, och tänk på att få med ben, armar och fötter. Vill du inte har en helkroppsbild är ett bra tips att fotografera exempelvis från midjan eller bröstkorgen. Undvik röriga och stökiga bakgrunder, och skapa hellre en suddig bakgrund med barnet i skärpa när du fotar. Nyckel till framgång är att ta många bilder – några extra klick kan rädda dig från blinkande ögon och suddiga rörelser!

Nyföddfotografering & Babyfotografering

En nyfödd baby är något speciellt, och efter att ha väntat i många månader på att få träffa sin dotter eller son vill man som förälder självklart föreviga detta på bild. Vill du vänta med att investera i en bra fotograf kan våra tips få igång din kreativitet. Bebisar växer snabbt, men det är alltid bra att vänta tills barnet är 1-2 veckor.

Fotografera i naturligt ljus, och välj det ljusaste rummet i bostaden. Använd en neutral bakgrund i kombination med mjuk ljussättning – molnigt dagsljus är bättre än skarpt solsken. Många väljer för enkelhetens skull att fotografera barnet när hon eller han sover, men om du vill ha en bild när babyn är vaken kan du ge den något att leka med. Sist men kanske viktigast: ta många bilder och lek med zoomen på kameran!

Vill du försäkra dig om en riktigt bra och professionell bild kan vi tipsa om babyfotografer i Göteborg.